SNB regio Noord-Holland


Provincie: Noord Holland
Naam: Edgar Snoek
Adres: Molengang 15
Woonplaats: 1761 BX  Anna Paulowna
Telefoon: 0223-533035/06-50221679
E-mail: regionoordholland@snoekstudiegroep.nl


De regio Noord-Holland kent een lange historie,  Jan Eggers is gestopt met zijn bezigheden en zijn wij (Daan Baars en Edgar Snoek…. hoezo hilarisch?) gevraagd om de regio nieuw leven in te blazen en hebben dit met beide handen aangegrepen.

Het regio bestuur is vervolgens aangevuld met Hero Peerdeman, Hans Koopman en Michel Bijma en zijn gaan overleggen wat we wilden doen, het eerste op ons pad was een regioavond die al gepland stond en nog ingevuld moest worden, dit is allemaal gelukt en is een mooie avond geworden met ruim 100 bezoekers. Ook werden 2 jeugdinstructiedagen gepland en de eerste daarvan is inmiddels achter de rug en de tweede vind binnenkort plaats, deze dagen zitten altijd vol zodat we met 2 x 30 kinderen op pad gaan om uitleg te geven over snoeken maar ook om daadwerkelijk wat vissen te vangen.

Inmiddels zijn Daan en Hero gestopt met hun activiteiten binnen de regio, dit vanwege persoonlijke omstandigheden. We krijgen gelukkig altijd assistentie van Shawn Snoek die ons zoveel mogelijk bijstaat bij de diverse evenementen .
Kortom blijven we ons uiterste best om actief bezig te zijn met het uitdragen van het beleid van de SNB en zullen de regioavonden en de jeugddagen een jaarlijks terugkerend fenomeen worden.Regioavond Snoekstudiegroep Noord-Holland


Op Vrijdagavond 10 november houd de regio Noord-Holland van de Snoekstudiegroep Nederland-België wederom een bijeenkomst in het rijperhuis in De Rijp. De avond zal geheel in het teken staan van het snoekvissen in alle facetten. Deze avond zal een lezing te zien en te horen zijn van Robert-Paul Wolters. De lezing “tactisch snoekvissen” is in 2 twee delen, het eerste deel gaat over klein en middelgroot water en na de pauze deel twee over groot water. Robert-Paul geniet bekendheid door zijn werk als pro-staffer voor Westin. Westin is fabrikant van diverse soorten kunstaas zoals “Mike the pike” en Ricky roach” maar ook van andere materialen zoals hengels, schepnetten etc. Robert-Paul zal een diversiteit aan kunstaas meenemen en deze evt. van uitleg voorzien.
Handy Fish zal voor u aanwezig zijn met een aantal snoek-artikelen, denk daarbij aan diverse dobbers, takels en ander klein materiaal. Wederom in het assortiment van Handy Fish, de welbekende PAKO lepels in nieuwe verfrissende kleuren. Dit jaar komt Bert niet met een hele winkel dus indien u op zoek bent naar specifieke materialen geef dat dan even door aan Handy Fish (072-5336961 of mail bert@handyfish.nl)zodat hij dit vrijblijvend voor u kan meenemen en eventueel aanbieden. Ook zal Hans Koopman, bekend van Roofvisweb aanwezig zijn om uitleg te geven over het zelf bouwen van verschillende soorten jerkbaits en deze worden ter plekke door Michel Bijma van een mooie laklaag voorzien. Big Streamers.com zal deze avond verschillende mooie streamers binden en eventueel uitleg geven over de bindtechnieken. De tweedehands markt zal ook dit jaar niet ontbreken dus indien men nog roofvismateriaal heeft liggen dat niet meer wordt gebruikt kan men dit meenemen om het aan te bieden op deze tweedehandsmarkt. Verder kan men ervaringen uitwisselen met mede snoekvissers of nieuwe contacten opdoen onder het genot van een drankje. De avond zal worden afgesloten met een tombola met mooie prijzen die beschikbaar worden gesteld door diverse sponsors. Deze avond zal gehouden worden in het Rijperhuis aan, De Sloep 1 in De Rijp, aanvangstijd is 20:00 uur, zaal open om 19:30 uur. Voor SNB leden en leden van viscollege “De Hengelaar” is er gratis toegang anders bedraagt de entree € 3,-.Praktijk dag Bovenkarspel,
16 december 2017

Op 16 december word traditie getrouw de praktijk dag gehouden in Bovenkarspel. Deze poldervisdag in Noord-Holland is op de geboorte grond van de SNB. Deze dag is doorgaand een succes en er is altijd grote belangstelling. We verzamelen om 08:00 in hotel restaurant “De Halve Maan” in Bovenkarspel.
Er zal gevist worden in de wijde omgeving van Bovenkarspel in uitgestrekte sloten en vaarten. Hierin bevinden zich mooie aantallen snoek waarvan sommigen de metergrens passeren.
Er kan gevist worden met kunstaas of met dood aas onder leiding van ervaren gidsen die bekend zijn met het visgebied. Wil je ins en outs leren kennen van het kant vissen in de polder, dan mag je deze dag niet missen.
Gegevens poldervisdag:
Datum: zaterdag 16 december 2017
Adres: Hotel “de halve maan”
Hoofdstraat 254, 1611 AN, Bovenkarspel
Aankomst: 08:00 uur
Vistijd: 08:30 – 16:00 uur
Kosten: € 3,- per persoon, als bijdrage SNB
Aamelden bij: Edgar Snoek, 06-50221679 of edgarsnoek@gmail.com