SNB regio Oost

Provincie: Overijssel en Noord Oost Polder

Contact: Bert Kolkman

Telefoon: 06 – 18448130
Email: regiooost@snoekstudiegroep.nl

De regio Oost bestaat sinds 2002 en telt momenteel zo’n 100 leden. Het is een vrij uitgestrekt gebied waarin veel en erg verschillend viswater aanwezig is. Een ideale regio dus om veel leuke dingen te doen. Het regiobestuur bestaat uit Bert Kolkman, Ingmar Boersma en Robert Groenhuis.

In de regio organiseren wij enkele activiteiten per jaar bestaande uit visdagen, een avond met een leuke spreker of een praktische bijeenkomst waar demo’s of workshops worden gegeven. We hebben zoals gezegd zoveel afwisselend viswater dat we zowel boot- kant- als dood aas visdagen kunnen organiseren.

Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

Ben je lid van de SNB en woon je in het gebied van de regio Oost dan ontvang je automatisch per email bericht. Zorg dus dat je goede mailadres bij de ledenadministratie bekend is.

SNB Regio Oost met jeugddag en dood aas-demonstratie

In Oost-Nederland is de Regio Oost van de roofvissers van de SNB bezig met leuke activiteiten. Weer een jeugdvisdag met boten, visdemonstratie met diverse dood aas-technieken en nog meer. Volg onze activiteiten via de website van de SNB onder het regio-deel van Oost-Nederland en blijf op de hoogte.

Jeugdvissen met de boot op roofvis
Net als afgelopen jaar organiseert de regio weer een jeugdvisdag met boten in de omgeving Zwolle. We gaan met jongelui van 12 t/m 16 jaar met boten het water op en vissen op de Vecht, het Zwartewater en de aangrenzende kolken. Behoor je tot die leeftijdsgroep en wil je eens mee in een compleet ingerichte visboot, meld je dan snel aan. Info vind je hieronder. Afgelopen jaar ving vrijwel iedereen vis. Kansen genoeg dus ook voor jou!

Medewerking
Deze jeugdvisdag wordt mede mogelijk gemaakt door Sportvisserij Oost-Nederland die de lunch voor ons zal betalen. Wij zorgen dus voor een lekkere lunch en daarbij wat te drinken. Wil je tijdens het vissen ook nog iets gebruiken, neem dat dan zelf mee. Tevens verleent Visserijvereniging “De Hengelsport” uit Zwolle haar medewerking door de vergunningen en haar viswater voor dit evenement beschikbaar te stellen. “De Hengelsport”, Zwolle ondersteunt tevens de hieronder genoemde dood aas-visdag aan het Zwartewater.

Gegevens op een rij
Datum: zaterdag 2 september 2017
Tijd: vissen van 09:00 tot 16:00 uur
Kosten: € 5,-- per deelnemer.
Zelf meenemen: kleding, passend bij het weer en een goed humeur;
Wij zorgen voor: visboot, alle hengels, molens, aas etc., een lekkere lunch, begeleiding en vergunning

Dood aas-demonstratie
In oktober verzorgen we een demonstratie dood aas-vissen waarbij diverse technieken aan bod komen. We gaan vissen in het Zwartewater. Het is een uitgebreide demo waarbij zowel het kantvissen als het bootvissen aan bod komen. Vanaf de kant zal Hans Rademaker ons alles laten zien over het vissen met aasvissen. Dat Hans een echte crack op dit gebied is bewijzen zijn vele goede vangsten. We halen hem speciaal voor jullie uit Noord-Holland om te laten zien wat we allemaal willen weten. Als je wilt kun je vanaf de kant ook met Hans mee vissen, er is plek genoeg. Daarnaast is het mogelijk om gedurende een beperkte tijd op te stappen bij een specialist om vanuit de boot met dood aas te vissen. Hier worden je technieken als het vissen met de fireball, planerboard of sleepdobber getoond. Omdat de tijd die je aan boord bent beperkt is (om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven), is hier geen sprake van een volledige visdag. Natuurlijk kun je vissen, maar in de boot gaat het vooral om uitleg en demonstratie. Om de kosten in de hand te houden vragen we hier een geringe extra (brandstof) bijdrage per deelnemer voor de boot. Het opstappunt voor de bootvissers ligt direct bij de kant-vislocatie. Combineren van beide is dus prima te doen.

Gegevens op een rij
Datum: zaterdag 14 oktober 2017
Tijd: vissen van 09:00 tot 16:00 uur
Kosten: € 5,-- per deelnemer, opstappers op een boot betalen hiervoor € 5,-- extra.
Zelf meenemen: kleding, passend bij het weer, VISpas en eventueel vismateriaal als je zelf wilt vissen.
Wij zorgen voor: visboten, alle hengels, molens, aas etc. voor de demonstraties.

Aanmelden en info
Wil je graag meedoen met de jeugdvisdag? Stuur dan een e-mail met je naam, geboortedatum en telefoonnummer aan: regiooost@snoekstudiegroep.nl. Doe dit uiterlijk vóór 15 augustus 2017. Een week van tevoren ontvang je dan een e-mail met alle info inclusief locatie.

Als je met de dood aas-visdag wilt meedoen, geef je dan via hetzelfde mailadres op en geef aan of je vanaf de kant of vanuit de boot of evt. beide wilt meedoen. Opgeven voor het dood aas-vissen kan tot uiterlijk 5 oktober 2017.

Wil je nu al meer weten over de vismogelijkheden? Kijk dan even op www.visgids.nl o.a. onder het menu item “Viswater Zwolle”.


Jeugdroofvisdag met boten in Zwolle.


Zaterdag 10 september. Zonnig, strakblauwe lucht en temperatuur van rond of boven de 25 graden. Lekker op het water maar geen ideale componenten om roofvis te vangen. Toch zal dat “moeten” want vandaag staat de roofvisdag met boten voor de jeugd in en rond Zwolle gepland. SNB Regio Oost heeft dit net als afgelopen jaar weer geregeld. 


Tom vangt de grootste

Iedereen vis

Ondanks het weer weet toch iedere boot vis boven water te toveren. Vooral baars, maar ook een enkel snoekbaarsje en zelfs hier en daar een snoek. Ook pakt Jip Jannink nog een roofblei. Vreemde eend in de bijt is de witvis winde die zich bij Jaap-Jan in de boot vergrijpt aan een klein, diep gevoerd ratelplugje. Vijf soorten roofvis dus uiteindelijk. Diverse vissers verscherpen hun PR. Dat lukt ook vrijwilliger Arjan. Hij komt helemaal vanuit Noord Holland rijden. Vorig weekend nog verscherpt hij zijn snoek record tijdens een Praktijk dag van de SNB. Daarover lees je meer in Grootformaat van Snoekerijen nummer 128. Maar vandaag krikt hij ook zijn record voor baars op naar 41 cm. 


quinten verbeterd zijn PR


Ook in de andere boten komt vis naar boven. Zoals gezegd dus vooral baars die veelal aan kleine plugjes of een worm op de dropshot blijft hangen. Maar ook een snoek van 94 cm is tijdelijk het haasje bij William in de boot. Tom verscherpt met deze vis zijn record voor snoek en Quinten, ook bij William te gast, vangt zijn nieuwe record baars met een vis van 36 cm.


Al met al weer een geslaagde dag waar veel kinderen weer tevreden op terug zullen kijken. Helaas was het aantal aanmeldingen groter dan het aantal beschikbare boten. Er moest dus een aantal kinderen teleurgesteld worden.


Ook de bootvissers zelf worden blij van een mooie baars
Winde op de plug, wat een deugniet

vis of planten?Jeugdroofvisdag in Zwolle een Topper !!!


Zaterdag 26 september is het water rondom Zwolle het decor van de jeugd roofvisdag, georganiseerd door Visgids Ingmar Boersma uit Zwolle, de regio Oost van de Snoekstudiegroep en Sportvisserij Oost Nederland. De dag begint met mist en het is best fris. 

Gelukkig trekt de mist snel op en komt er een heerlijk zonnetje en strak blauwe lucht voor terug. Met niet veel wind is het een superdag! We starten om negen uur en gaan vissen op de Vecht, het Zwartewater en enkele omliggende wateren. Met 11 boten en 15 kinderen gaan we het water op. Tussen de middag komen we bijeen voor een heerlijke gezonde lunch met friet en snack. Vrijwel iedereen vangt snoek en dat is geweldig natuurlijk. Mattijs Courtz is onder de jeugdige deelnemers de gelukkige die de grootste snoek landt. De snoek is 76 cm lang.

Tot dan toe heeft Mattijs nog nooit een snoek gevangen en vandaag vangt hij er maar liefst vier, waarvan dus ook nog eens de grootste van de dag. Hij krijgt aan het einde van de dag uit handen van niemand minder dan Vis TV presentator Marco Kraal een prachtig stuk snoek kunstaas.

 Zo’n aas is er ook voor de pechvogel van de dag, maar gelukkig is er voor iedereen iets. Alle jeugdvissers krijgen een leuke goodybag met wat kunstaas, leesvoer en een sleutelhanger met plug. De dag wordt geregeld vanuit Camping Jachthaven Terra Nautic aan de oevers van de Vecht. Terra Nautic richt zich meer en meer op sportvissers. Een prachtige uitvalsbasis dus voor het vissen op de wateren in de buurt. We sluiten een fantastische dag af waarna iedereen zeer tevreden naar huis gaat. “Gaan jullie dit vaker doen?” klinkt het meermalen. Wie weet… ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------