RIVER 7 avontuur

0 571
21 mei

In elke editie van Snoekerijen kun je als lid van de SNB een visdag met een professionele visgids winnen. Dit keer was het Willem Stolk met wie je het water op kon. Een verslag van de winnaar leesje in deze Snoekerijen.

Vissen op roofvis is een verhaal zonder einde. Er zijn zóveel mogelijkheden dat een mensenleven te kort is om alles uit te pluizen en te beleven. In dit artikel een samenvatting van de visdag die Erik Bijmolt beleefd heeft met Willem Stolk. Willem nam de prijswinnaar een dag mee op avontuur…
Gericht op (grote) snoek

Erik had al veel gehoord over het Benedenrivieren-gebied. Zeven rivieren die bij elkaar komen klinkt natuurlijk goed. Erik wilde graag gericht op grote (winter)snoek vissen en vist eigenlijk zelden gericht op snoekbaars. Doel van de dag was dan ook om een heus 'riviermonster' te vangen. En gezien de ervaring die Erik heeft moest dit toch gaan lukken…

Erik woont in het Friese en besloot daarom een B&B te boeken, want het is toch ruim 2,5 uur rijden. De avond tevoren even buurten met Willem over de dag die komen gaat -voorpret hoort er namelijk ook bij- en de foto's van grote rivierbaarzen en volle snoekdames van de afgelopen dagen doornemen.

Omstreeks 09:00 uur vertrekken we vanuit de Biesbosch richting de Merwede met als doel een haven uitkammen. Met klein kunstaas (jigkopjes van 7-10 gram met daarop 7-10 cm shads en kleine Rapala cranks) had Willem de dag ervoor enkele dikkerds weten te vangen, nadat ze helemaal achter in de haven scholen kleine prooivis hadden gevonden en groter kunstaas niet leek te werken. Vandaag was -in tegenstelling tot gisteren- de prooivis nauwelijks in de haven te vinden en was het water enorm troebel. Dit is typisch voor het rivierengebied, want geen dag is hetzelfde. Desondanks ruikt het hier naar snoek, wat een stek!

De uitloper van de haven wordt steeds smaller, er is veel overhangende begroeiing. Een ondiep kommetje en enkele verdwaalde boten die in het water overwinteren maken het plaatje compleet. Gisteren verbleven de mooie volle winterdames hier nog en de spanning is dan ook te snijden, iedere worp kan het raak zijn... We kammen de haven nauwkeurig uit en weten uiteindelijk twee (kleine) snoeken te vangen. Verder verspeelt Willem helaas nog een dikkerd! Tja, dat gebeurt ook en is part of the game.

Willem vertelt dat hij gisteren nog een bever in de haven heeft gespot. Als ik vertel dat ik nog nooit een bever in het wild heb gezien, reageert Willem droog, “dat het eigenlijk ook maar gewoon een grote rat is”.

Wil je ook kans maken op een dag gratis vissen met een visgids? Zorg dan dat je lid bent van de SNB.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties