Grote bakken vanuit de bellyboot. Hard Core snoeken op de rivier

0 1060
25 mei

Nick Landman heeft zich gespecialiseerd in het bellyboot vissen op de rivier op grote snoek. Hoe hij dat doet en wat er bij komt kijken vertelt hij in Snoekerijen van juni a.s.

“In mijn jeugdjaren ben ik vrij vlot in contact met de rivier gekomen. Dit kwam doordat mijn opa destijds in het bezit was van een boot, deze lag in een kleinschalige jachthaven aan de IJssel. Het was altijd een verrassing of de boot het deed of niet, want er mankeerde nog wel eens wat aan, maar als hij het deed dan werd er ook gevaren. Wanneer we dan vanuit de jachthaven de rivier op kwamen dan keek ik mijn ogen uit. Het stromende water, de mooie omgeving en de grote vrachtschepen maakten toen al grote indruk op mij. Tijdens het varen keek ik vaak naar het water en dan vroeg ik mezelf altijd af wat er op dat moment onder ons door zou kunnen zwemmen, eindeloos kon ik daarover fantaseren. Tegenwoordig weet ik natuurlijk wel beter, maar toch kijk ik nog steeds met hetzelfde gevoel van toen naar het water. De rivier heeft iets mysterieus, altijd in beweging, geen enkele dag hetzelfde en dat is wat mij telkens weer naar het stromende water doet verlangen.Begin

Nadat ik een aantal jaren in de bellyboat heb gezeten en veel op stilstaande wateren en kanalen heb rondgedobberd werd het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging, een volgende stap. Ik hoorde her en der wel eens verhalen over dat mensen met de bellyboat de rivier op gingen en dat sprak mij ook wel aan. Ik ben toen in contact gekomen met iemand die er al de nodige ervaring mee had en zo was een afspraak om te gaan vissen natuurlijk snel gemaakt. Het was erg mistig die dag waardoor we de overkant van de rivier niet eens konden zien en dat maakte het extra spannend voor mij, maar vanaf het eerste moment dat ik me met het water liet mee stromen was ik meteen verkocht, wát een avontuur!”Wil je ook weten hoe dat werkt met zo’n bellyboot op de rivier? Lees het hele artikel in de komende Snoekerijen en schrijf je snel in als lid van de SNB. Dan ontvang je deze editie thuis.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties