Jeugd aan het roofvissen in Arkel

0 565
13 jun

De SNB was op zaterdag 3 juni 2017 van de partij en actief om de jeugdvisdag van de Federatie Midden Nederland mede te organiseren.

Op de donderdag daarvoor kwam bij mij het verzoek binnen om mijn medewerking te verlenen aan de jeugdvisdag in Hoogblokland. Helaas waren er verwachtingen gewekt dat collega’s alles prima voorbereid zouden hebben maar dit bleek helaas niet het geval te zijn.

Dus nog alles op alles gezet om de jeugd een onvergetelijke dag te bezorgen. Op het laatste moment de hengelsportzaak half leeggekocht om in ieder geval onderlijntjes te kunnen maken. Zaterdag begon de dag zonnig ondanks de voorspelling van regen, dus beter kon het niet. Mede dankzij vrijwilligers van de Federatie hadden wij snel onze locatie ingericht en de taken verdeeld. Een tafel om onderlijntjes te maken en dankzij Lureparts konden wij ook een tafel inrichten om spinners te maken.Om 09:00 uur ging het van start en de eerste groep van twintig kinderen stond al te trappelen. Na uitleg gingen we aan de gang en er moest ook gevist worden. Vrij snel werd er een snoek aan de plug gehaakt maar helaas schoot hij los. Jammer, maar het was wel het startschot voor de rest van de 120 kinderen, want er was immers “een snoek verspeeld van wel een meter lang”…. Het gevolg was dat zij allemaal tegelijk wilden gaan snoeken en wel op die éne plek natuurlijk!

Maar goed, de aandacht er weer bij en met kunst- en vliegwerk ieder zijn ding laten doen. Uiteindelijk wisten wij, verdeeld over de zes groepen, drie snoeken te vangen, waaronder nogmaals de verspeelde metersnoek, die achteraf geen meter bleek te zijn maar toch wel in de 90 cm. Wat ook niet te geloven was waren de drie karpers die werden gevangen met een plugje….Het had waarschijnlijk met de paaitijd te maken, dat de karpers zo aasden. Alles bij elkaar was het ondanks de eerste aanzet een fantastische dag en heeft iedereen genoten.


Theo van Dongen

Gerelateerde berichten
Facebook reacties