Roofvissers belangen

0 365
27 mrt

Wat sportvisserij Nederland landelijk en internationaal voor de sportvisserij doet, is wat de SNB in Nederland en België voor de roofvissers doet. Belangenbehartiging voor de roofvisserij dus. Dat klinkt saai en is lang niet altijd zichtbaar.

Er wordt dan ook geregeld gevraagd, al dan niet hardop: “Waarom zou ik eigenlijk lid van de SNB worden, geen idee wat ze eigenlijk doen”.
Lees het artikel van Sportvisserij Nederland op hun sit eens en dan heb je al een aardig beeld. Maar wat betekent dat voor de SNB?

Enkele belangrijke punten
Om het concreet te maken, de volgende zaken lopen momenteel of zijn recent aan bod geweest:

•De huidige gesloten tijd voor het vissen op roofvis aan de orde stellen. Deze gesloten tijd is al jaren ongeveer gelijk gebleven en is wat ons betreft aan een vernieuwende opknap beurt toe. Redenen uitdiepen voert hier te ver, maar we zijn er mee bezig dit op de agenda te krijgen;
•Maximum en minimum maten voor roofvis landelijk gelijk trekken en hier een goede regeling voor maken;
•Introductie van een keurmerk voor visgidsen. Er komen steeds meer gidsen in ons land en het is goed om hier wat structuur en kwaliteitswaarborgen in aan te brengen;
•Beroepsvisserij in het Volkerak. Hierover is vorig jaar een succesvolle actie gevoerd;


Wil jij dat een gesprek over de gesloten tijd voor dit soort kunstaas op de agenda komt? Sluit je dan aan bij de SNB. Meer leden = meer bereiken


Meer leden = meer bereiken
Wil je deze punten met succes aankaarten dan zul je een grote club mensen moeten vertegenwoordigen. Iedereen kan zich vast wel voorstellen dat het meer impact heeft als je namens een grote i.p.v. een kleine groep mensen spreekt. Willen wij dus, om het maar eens scherp te stellen, de gesloten tijd zoals die nu is bespreekbaar maken, dan moeten we namens een grote groep roofvissers praten. Eén van de eerste reacties op ons verzoek was/is namelijk: “We hebben niet de indruk dat veel mensen zich er druk om maken”. Is dat zo? Laat je stem horen en sluit je aan. Het is echt belangrijk. Ook als je zelf iets wilt doen ben je van harte welkom!

Lees hieronder het artikel van Sportvisserij Nederland.

https://www.sportvisserijnederland.nl/actueel/nieuws/20305/het-belang-van-belangenbehartiging.html
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.